Over S2M

Over Science2Move

Bewegingswetenschapper, inspanningsfysioloog & (sport)onderzoeker

Science2Move Sport Consultancy

Science2Move is in 2016 opgericht door twee gemotiveerde bewegingswetenschappers. Het doel: de kloof tussen theorie en praktijk verkleinen door (sport)wetenschap toe te passen in alledaagse situaties voor sporters en coaches. 

Onderzoek vormt een stevige basis voor innovatie en optimalisatie binnen sport en gezondheidszorg. Toch blijft de hieruit verkregen informatie slechts beperkt beschikbaar voor coaches, sporters en begeleiders. Met praktische ervaring binnen zowel top- als breedtesport, weet Science2Move Sport Consultancy dat innovatie en kennis essentieel zijn in de optimalisering van prestaties! 

Vanaf 2020 is Science2Move dan ook een samenwerking aangegaan met De Vitaliteitspraktijk om u als sporter te voorzien van wetenschappelijk en gepersonaliseerd trainingsadvies. 

Samen werken we verder aan uw doelen

Patrick Toonders Science2Move Bewegingswetenschapper

Patrick Toonders

MSc. Human Movement Sciences

Bewegingswetenschapper, inspanningsfysioloog.

Over mij

Welkom op de website van Science2Move! Mijn naam is Patrick Toonders. Voor mij stond al vroeg vast dat ik iets met sport wilde gaan doen. Niets is immers mooier dan van je hobby je werk te kunnen maken en hierbij anderen te kunnen helpen. Dát is de reden dat ik bewegingswetenschappen ben gaan studeren. Tijdens de studies Biomedische Wetenschappen (studierichting Bewegingswetenschappen) aan de Universiteit van Maastricht en de master Bewegingswetenschappen (studierichting Biophysics in Sport) aan de Vrije Universiteit Amsterdam is mijn verregaande interesse voor het menselijk presteren en inspanningsfysiologie alleen maar verder aangewakkerd. 

Ik zie het als een uitdaging en streven om jou te motiveren je doelen te behalen en in functie hiervan de kloof tussen wetenschap, innovatie en praktijk te verkleinen. Deze ambities vormen dan ook de basis van Science2Move.

Eerdere opdrachten

De laatste paar jaar heeft Science2Move aan verschillende projecten mogen werken. Door deze projecten is ons netwerk in de sport flink gegroeid.

Partners & (oud)opdrachtgevers