Over S2M

Over Science2Move
Bewegingswetenschapper

Science2Move is in 2016 opgericht door twee gemotiveerde, pas afgestudeerde bewegingswetenschappers. Het doel: de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen door wetenschappelijk onderzoek te bundelen tot advies dat toepasbaar is in alledaagse situaties voor begeleiders, coaches, sporters en/of patiënten. 

Onderzoek vormt een stevige basis voor innovatie en optimalisatie binnen sport en gezondheidszorg. Toch blijft de hieruit verkregen informatie slechts beperkt beschikbaar voor coaches, sporters en begeleiders. Met praktische ervaring binnen zowel top- als breedtesport, weet Science2Move Sport Consultancy dat innovatie en kennis essentieel zijn in de optimalisering van prestaties! 

Vanaf 2020 is Science2Move dan ook een samenwerking aangegaan met De Vitaliteitspraktijk om de sporter te voorzien van wetenschappelijk en gepersonaliseerd trainingsadvies. 

Samen werken we verder aan uw doelen!

Science2Move Sport Consultancy
Patrick Toonders Science2Move Bewegingswetenschapper

Patrick Toonders

MSc. Human Movement Sciences

Bewegingswetenschapper, inspanningsfysioloog.

Eerdere opdrachten

De laatste paar jaar heeft Science2Move aan verschillende projecten mogen werken. Door deze projecten is ons netwerk in de sport flink gegroeid.

Samen met De Vitaliteitspraktijk start Science2Move met inspanningstesten om uw prestatie op de fiets te verbeteren door geïndividualiseerde en geoptimaliseerde trainingsschema’s.

“Uniek Zwemmen in Brabant” is een project waarin zwemgerelateerde activiteiten gepromoot worden voor mensen met een beperking. Daarnaast wordt beoogd de toegankelijkheid van zwembaden en zwemaanbieders te verbeteren. Het project is een samenwerking tussen InnoSportLab de Tongelreep, het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten (onderdeel van Libra Revalodatie & Audiologie), de KNZB en de provincie Noord-Brabant.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Aan het project Vitality Living Lab (een project van het cluster Sports & Technology), nemen zes fieldlabs uit Zuid-Nederland deel. Deze fieldlabs onderzoeken de mogelijkheid om meer samen te werken. Science2Move ondersteunt en coördineert dit proces.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Science2Move onderzocht de mogelijkheden om een van de producten van Usono, de ProbeFix Dynamic, te gebruiken tijdens het sporten. De ProbeFix is een innovatief product om een ultrasound-probe te bevestigen zodat beelden van het hart en andere spieren bekeken kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Science2Move Sport Wetenschap

Opdrachtgevers & Partners