Vetpercentage

Een gezond vetpercentage is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. Te veel vet kan risico’s met zich meebrengen, maar te weinig vet is ook niet goed voor ons lichaam.

Wat is een gezond vetpercentage?

Een te hoog vetpercentage kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, hartziekten en diabetes. Maar ook een te laag vetpercentage kan problemen veroorzaken, waaronder hormonale disbalans en een verzwakt immuunsysteem. Daarom zijn er normwaarden vastgesteld. Wij gebruiken de normwaarden die aangegeven worden door Omron:

Leeftijd

Vrouw

Man

20-39

21.0 – 32.9

8.0 – 19.9

40-59

23.0 – 33.9

11.0 – 21.9

60-79

24.0 – 35.9

13.0 – 24.9

 

Hoe bepalen we het vetpercentage?

Bij Science2Move bepalen we je vetpercentage op een eenvoudige manier met behulp van bio-impedantie. Door middel van een heel licht elektrisch stroompje door het lichaam kan de lichaamssamenstelling bepaald worden. Het stroompje loopt door je lichaam en ervaart afhankelijk van het type weefsel een bepaalde weerstand. Op basis daarvan kan dus bepaald worden waar je lichaam uit bestaat.

Hoe moet ik mijn resultaten lezen?

De waarden in de grafiek geven jouw waarden weer. Indien je meerdere testen hebt gedaan bij Science2Move zul je je voortgang in de laatste drie testen kunnen zien. Daarnaast staat in de zwarte cirkel de normwaarde weergegeven: de waarde die we zouden verwachten in jouw situatie, afhankelijk van geslacht en leeftijd. Zie ook de normwaarden hierboven.