De inspanningstest/conditietest

De inspanningstest/ conditietest

Meten is weten!

De inspanningstest/ conditietest

Met een achtergrond in de bewegingswetenschappen en de juiste apparatuur zijn Science2Move en De Vitaliteitspraktijk in staat om verschillende belangrijke (trainings)parameters te bepalen met een uitgebreide inspanningstest/conditietest. Door testgegevens zoals hartslag, vermogen en zuurstofopname te combineren kunnen omslagpunten/ drempelwaarden, VO2max en jouw individuele trainingszones bepaald worden.

Met deze gegevens kunnen we een individueel trainingsschema opstellen, welke voldoet aan jouw eigen situatie, conditie en doelen. Hiermee vormt de samenwerking tussen Science2Move en De Vitaliteitspraktijk een belangrijke verbinding tussen de serieuze (breedte)sporter en de wetenschappelijke trainingsbenadering waar de wielersport bekend om staat. Door het complete traject aan te bieden, van sporttesten tot aan trainingsschema’s en intensieve coaching, zorgen de Vitaliteitspraktijk en Science2Move voor een optimaal proces richting jouw wielerdoelen. 

Pakketten Inspanningstest

Wat bepalen we tijdens de inspanningstest/conditietest?

Het doel van de inspanningstest/conditietest met ademgas-analyse is om jouw drempelwaarden te bepalen. Met deze drempelwaarden zijn we in staat om je trainingszones te bepalen en hier een gepersonaliseerd trainingsschema mee op te stellen. 

  • De eerste drempelwaarde is de zogenaamde aerobe drempelwaarde. Na deze drempelwaarde zal je lichaam langzaam meer lactaat gaan produceren. Dat is echter nog geen probleem, aangezien je lichaam prima in staat is om het geproduceerde lactaat weer te verwijderen en te hergebruiken. De eerste drempelwaarde vormt voor ons een uitstekende trainingsparameter om de de trainingszones mee te bepalen. 
  • De tweede drempelwaarde is nog belangrijker. Dit is het punt waar de lactaatproductiesnelheid (en die van afvalstoffen) hoger is dan de afbraaksnelheid. Hierdoor zal de concentratie van afvalproducten en lactaat snel stijgen, waardoor je de inspanning niet lang meer vol kunt houden. Door de tweede drempelwaarde te koppelen aan je powerproductie en/of hartslag, weet jij in een training of wedstrijd precies wat jouw limiet is!
  • Naast de drempelwaarden bepalen we in de test ook je VO2max: je maximale zuurstofopname-snelheid. In relatie tot de drempelwaarden geeft de VO2max belangrijke inzichten over je conditie, capaciteiten en over de mogelijkheden tot verbetering!
  • Aan de hand van de bovengenoemde gegevens bepalen we je vervolgens je persoonlijke trainingszones.

Whitepaper

Download onze whitepaper met extra informatie over onze inspanningstest!

Lees onze algemene voorwaarden & privacyverklaring eerst.