Science2Move gaat samenwerkingen aan

Science2Move gaat de komende periode samenwerkingen aan met het Talentencentrum Zuidwest Nederland en met Wielercentrum Brabant.


Wielercentrum Brabant

Wielercentrum Brabant is een overkoepelend centrum met verschillende (para)medische disciplines die zich richten op het begeleiden van de wielersporter. WCB heeft als doel om elke wielrenner klachtenvrij en optimaal te kunnen laten presteren.

Er zijn 3 locaties waar WCB actief is, Roosendaal, Drunen en Eindhoven. Op deze locaties zijn de bikefitter, wielertrainer en coach, de sportpodotherapeut en de sportfysiotherapeut actief. Daarnaast werkt WCB ook samen met aanvullende disciplines, van de sportdiëtist tot de sportpsycholoog en sportarts.

Science2Move zal betrokken worden als partner voor de trainingsbegeleiding van wielrenners.


Talentencentrum Zuidwest Nederland

Talentencentrum Zuidwest Nederland is een moderne topsportaccommodatie, gelegen aan de rand van Roosendaal (Noord-Brabant). Al ruim 10 jaar lang weten sporters, teams, verenigingen, bedrijven en scholen het talentencentrum te vinden voor de beste training en begeleiding.

Binnen het Centrum voor Topsport en Talentontwikkeling zijn professionals van diverse partners 7 dagen per week bezig om topprestaties te leveren, voor én samen met de atleten. De ambitie is om atleten optimaal te begeleiden in hun streven naar excellente prestaties en Samen voor Goud te gaan.

Science2Move sluit aan bij het High Performance Team van het Talenten Centrum Zuidwest Nederland. Vanuit Science2Move zal expertise ingebracht worden als bewegingswetenschapper en inspanningsfysioloog. Daarnaast zal Science2Move betrokken zijn bij projectontwikkeling.