Jouw trainingszones bepalen

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw training vorm kunt geven. Zo zijn er verschillende modellen waarmee je jouw zones kunt bepalen. Elk van deze modellen heeft een ander aantal zones en een andere manier om deze zones te definiëren. Zo zijn er modellen met slechts drie zones, maar ook modellen met zeven zones. Sommige modellen gaan uit van je maximale hartslag, andere van je FTP-waarde.

Bij Science2Move bepalen we jouw zones aan de hand van fysiologische parameters. Hiervoor maken we gebruik van de ademgasanalyse van PNOE. Door o.a. je ademhaling, zuurstofopname en uitgeademde CO2 nauwkeurig bij te houden tijdens een maximaaltest, worden jouw zones nog persoonlijker! Geen vooraf bepaalde percentages van je FTP-waarde, of van je maximale hartslag, maar specifieke zones die zijn vormgegeven rondom jouw conditie.

Bij de ademgasanalyse maken we gebruik van 5 zones:

  1. Herstel
  2. Duur
  3. Tempo
  4. Omslagpunt
  5. Aerobe & Anaerobe Capaciteit

Elk van deze zones wordt bepaald aan de hand van jouw maximaaltest en markeert een overgang in de manier waarop jouw lichaam de benodigde energie vrijmaakt. Deze veranderingen koppelen we aan de intensiteit, zodat jij de zones gemakkelijk tijdens jouw trainingen kunt gebruiken. Afhankelijk van het type training kun je dan eenvoudig gebruik maken van hartslag, vermogen of looptempo om de juiste trainingsintensiteit aan te houden!

Meer weten over onze inspanningstest?

Wil jij ook optimaal trainen?
Neem gerust contact met ons op via info@science2move.nl!